понеділок, 20 листопада 2017 р.








Свято встановлено Указом Президента України Петра Порошенка     13 листопада 2014 року.                                                                       
Метою запровадження пам’ятної дати стало донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.


Напередодні Дня Гідності і Свободи у Камянському заповіднику було проведено тематичне заняття. Учні нашого  класу відвідали тематичний захід під назвою Символи Революції Гідності. Автор і ведучий – Олександр Мушта.
     Учні ознайомились з хронологією подій на Революційному Майдані у Києві 2013 – 2014 рр., згадали причини і обставини всенародного збурення в Україні, почули імена головних винуватців тих подій. Різні фото і відео, які супроводжували розповідь, забезпечили яскраву візуалізацію дійства, що посприяло покращенню сприйняття матеріалу.
             Головними символами Майдану були його Герої – Небесна Сотня. Саме ці люди, чоловіки і жінки різного віку, поклали свої життя на вівтар свободи і справедливості. Біографії двох янголів Майдану – Валерія Брезденюка (з м.Жмеринка, Вінничина) і Максима Горошишина (останні роки життя періодично мешкав у с.Грушківка, Кам’янка) розповів ведучий заходу.
      Активний учасник Революції Гідності з Камянки – Анатолій Глигало розповів про свої враження від перебування на Майдані, роль і значення цих подій у сучасній нашій історії, наслідки й плоди революційного збурення у сучасності.
      На жаль, після Майдану агресивна північна сусідка – Росія, зрозумівши, що Україна відходить від її впливу, пішла на нас війною. Наслідком цього, стала окупація Криму та військові дії на Донбасі. Про війну на сході України з дітьми поділився враженнями учасник російсько-українських баталій, артилерист, житель с.Михайлівка Олександр Ромашина.
     Олександр Васильович розповів про страхітливі обставини війни, умови, в яких виживали українські воїни, обставини медіапропаганди, яка шаленими темпами проводиться на окупованих територіях. На завершення, О.В.Ромашина побажав  вірно служити Україні, поважати вчителів та ніколи не відчути на собі подиху війни.

Немає коментарів:

Дописати коментар